Beneficiile consumului de coacaze și al preparatelor ce au în compoziție frunze/muguri de coacăz
Actualizată în: 29 apr. 2020
1. Ajută la menținera greutății corporale. Fructele au conținut caloric redus însă au în compoziție vitamine, minerale și antioxdanți care îmbunătățesc digestia și arderile la nivel celular. Preparatele din coacăz negru au eficiența crescută în curele de curățare a organismului de toxine, dar și în curele de slăbire tradiționale.
2. Reglarea tranzitului intestinal. Coacăzele sunt foarte bogate în fibre, care ajută la îmbunătățirea funcționării intestinelor. Fructele facilitează mișcările intestinelor și îmbunătățesc absorbția sucurilor digestive formate. Fibrele nu conțin calorii, se digeră greu și ajută la menținerea sănătății intestinelor.
3. Tratamentele naturiste cu coacăz negru îmbunătățesc circulația cardio-vasculară, și reduc riscul apariției bolilor vasculare. Cantitățile mari de potasiu îmbunătățesc calitatea vaselor de sânge, iar acest mineral se găsesc din plin în fructele, frunzele și mugurii de coacăze. Acest element chimic este esențial, pentru menținerea presiunii sangvine. Deficientele de potasiu duc la fisurarea prematură a vaselor de sânge și crampe musculare.
4. Coacăzul negru este un imunostimulator deosebit. Bogat în minerale, vitamine și antioxidanți ajută la întărirea sistemului imunitar. Vitamina C care se găsește din belșug în această plantă este responsabilă cu lupta organismului împotriva agenților patogeni virali și bacterieni.
5.Coacăzele negre îmbunătățesc digestia. Stimulează producerea de sucuri gastrice necesare digestiei. Ameliorează simptomele unor boli precum: hepatita, insuficiența și steatoza hepatica, icter, dispepsie, gastrită, gastroduodenită, ulcer duodenal, colite, diaree și dizenterie datorită proprietăților astringente. Preparatele din coacaz sunt eficiente împotriva paraziților intestinali și stimulează pofta de mâncare.
6. Combat afecțiunile nervoase și simptomele depresiei, surmenajului psihic i astenia. Preparatele de coacăze ajută organismul să se regenereze după boala, au efect tonifiant și vitaminizant.
7. Tratează cu succes bolile renale. Litiaza renală/nefritele sunt boli care răspund bine la terapiile naturiste cu coacăz negru. Preparatele din acest arbust, elimină excesul de uree și acid uric din organism.
8. Previn îmbătrânirea celulară. Cantitățile generoase de antioxidanți ce se găsesc în coacăzele negre și în tinctura de muguri de coacăze negre, ajută la menținerea în stare impecabilă a tuturor celulelor din organism. Numeroase studii științifice au arătat că un consum regulat de coacăze negre poate preveni cu succes îmbătrânirea prematură.
