top of page
Caută

Despre mure și proprietățile lor


Murele conțin vitamine, minerale, antioxidanți și fibre alimentare, care sunt esentiale pentru o sanatate optima.

Nu prea au calorii, astfel încât la 100 g fructe de padure au doar 43 de calorii. Cu toate acestea sunt bogate in fibre solubile si insolubile (100 g boabe intregi contin 5,3 g sau 14% din DZR) și un zahar sarac în calorii si fiind prezent in fruct se absoarbe foarte lent.Murele au cantitati semnificativ de mai mari de fitooxidanți specifici și studiile stiintifice arata ca acesti compusi antioxidanti pot avea beneficii importante de crestere a rezistentei impotriva cancerului, imbatranirii, inflamatiei și în bolile neurologice. Fructele de pădure, printre care și murele, conțin in cantitati considerabile vitamina C și sunt o sursă excelentă de vitamina C (35% din DZR/100 g), care este un puternic antioxidant natural. Consumul de fructe bogate in vitamina C ajuta la dezvoltarea rezistentei impotriva agentilor infectiosi, inflamatori si la eliminarea radicalior liberi din organism.


Acestea contin cantitati importante de vitamina A, vitamina E și vitamina K.


Mai mult, murele contin o cantitate mare de minerale cum ar fi potasiu, mangan, cupru si magneziu. Cuprul este necesar in metabolismul osos, precum si in productia de celule albe si rosii.

Ele contin un nivel moderat de vitamine din complexul B, cum ar fi piridoxina(B6), niacina, acid pantotenic, riboflavina(B2) si acid folic. Aceste vitamine functioneaza in calitate de cofactori ce ajuta organismul sa metabolizeze carbohidratii, proteinele si grasimile.


Murele proaspete pot fi consumate ca atare, după ce au fost spalate sau prelucrate: sucuri proaspete sau shake-uri combinate cu alte fructe, sub formă de dulceață, tarte, cidru, piureuri etc.; după cum vedeți produsele pe pagina de cumpărături.

După ce le-ați cumpărat sau cules, recomandăm să le lăsați într-un vas cu apa rece cam 10 minute pentru a iesi la suprafata impuritatile, după care le lăsați la uscat pe un prosop sau hârtie.
106 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page