Coacăzele negre - fructe de pădure speciale
Actualizată în: 29 apr. 2020
Coacazele sunt unele dintre cele mai cunoscute fructe de padure, foarte bogate in nutrienti benefici pentru sanatatea organismului. Există trei feluri de coacăze: negre, roşii şi albe, toate având proprietăţi nutritive remarcabile.
Coacaze negre
Coacăzele negre sunt cunoscute și sub denumirea științifică de Ribes nigrum, un arbust mic, lemnos care produce aceste fructe de pădure la scară largă în Europa, dar și în anumite părți ale Asiei. Boabele de coacăze sunt de culoare violet închis spre negru și au un gust aromat, specific foxat, dulce și ușor acrișor din cauza prezenței substanțiale a vitaminei C. Aceste fructe de padure pot fi consumate atât în stare crudă sau sub formă prelucrata (sucuri, pireuri) cât și gătite, sub formă de dulceață, gemuri, prăjituri sau diverse
combinații alimentare.
Informatii nutritionale la 100 grame coacaze
Calorii: 63 kcal;
Carbohidrati: 15 g; Proteine: 1,5 g; Grasimi: 0,5 g; Fibre: 4,5 g; Acid Folic: 8 mcg; Niacina: 0,3 mg; Acid pantotenic: 0,4 g; Piridoxina: 0,6 g; Riboflavina: 0,5 mg; Tiamina: 0,5 mg; Vitamina A: 230 UI; Vitamina C: 180 mg; Sodiu: 2 mg; Potasiu: 0,1 mg; Calciu: 55 mg; Cupru: 0,5 mg Fier: 1,5 mg; Magneziu: 24 mg; Mangan: 0,25 mg; Fosfor: 60 mg; Zinc: 0,3 mg

#coacaze #fructedepadure #natural #eco #produsromanesc #romania